De lessen

Carmen Eberz geeft vioolles aan kinderen van alle leeftijden en niveaus.
De vioollessen worden gegeven in Amsterdam Oost, bij Carmen thuis of in de theaterzaal van de Meevaart. De lessen zijn individueel en duren 30, 45 of 60 minuten.

Het begin

Kinderen hoeven nog geen noten te kunnen lezen als ze met vioolles beginnen. De muziektheorie wordt stap voor stap opgebouwd in de lessen, net als de viooltechniek.
Voor het volgen van een proefles heeft Carmen violen in verschillende maten. Een eigen viool wordt meestal gehuurd bij een vioolbouwer. Hierbij kan Carmen adviseren.
Ouders van beginnende leerlingen mogen bij de les aanwezig zijn. Zo maken ze de ontwikkeling van hun kind van dichtbij mee en zo kunnen ze ook het studeren thuis goed begeleiden.
Beginnende leerlingen krijgen natuurlijk les uit de vioolmethode van Carmen Eberz, Zo speel ik viool, maar er staan ook veel voordrachtstukken, concerten en etudes op het programma.

Wanneer kan mijn kind beginnen met vioolles?

Kinderen kunnen al vanaf hun vierde jaar beginnen met vioolles.
De kleuterlessen zijn heel afwisselend. Alle aspecten van de muzikale vorming komen aan bod, er wordt veel gezongen, geklapt, speels aan de vioolhouding gewerkt en op het gehoor gewerkt.

Gevorderde leerlingen

Voor gevorderde leerlingen maakt Carmen een individueel programma, waarin alle aspecten van de viooltechniek aan bod komen en waarin de leerlingen met afwisselende en goed gekozen stukken een mooi repertoire opbouwen.

Studeren

De leerlingen van Carmen en hun ouders vinden het vanzelfsprekend dat er thuis gestudeerd wordt. Elke dag, behalve als het écht niet gaat. Carmen heeft een enorme inzet voor haar vak en voor haar leerlingen. Ze verwacht dan ook dat haar leerlingen thuis studeren, zodat ze de volgende les weer goed voorbereid zijn.

Natuurlijk is dat niet altijd leuk. Studeren is hard werken, je concentreren, en dat kost tijd en energie. Daarom stemt Carmen het studeren thuis af in samenspraak met de leerling en de ouders, zodat het past bij de leeftijd, de mogelijkheden en de ambitie van de leerling.

Motivatie en ambitie

Vooruitgaan en toewerken naar een doel zijn twee belangrijke pijlers voor motivatie.
Daarom treden Carmen’s leerlingen regelmatig op voor publiek. Op de voorspeelmiddagen worden stukken van alle niveaus gespeeld, van beginnersstukjes op losse snaren tot prachtige stukken van Bach, Tsjaikovsky, Wieniawski en Kreisler.

Het is motiverend om andere leerlingen mooie stukken te horen spelen en heel fijn om een stuk waaraan je zelf hard hebt gewerkt af te sluiten met een groot applaus.

Ambitieuze leerlingen kunnen bovendien meedoen aan concoursen om extra ervaring op te doen. Carmen kan ze ook begeleiden bij het voorbereiden van een auditie voor een jeugdorkest of bij het voorbereiden van een toelatingsexamen voor een conservatorium.

Lessen in de Meevaart

Repetities en voorspeelmiddag in De Cameleon

Tingting tijdens Nederlands Vioolconcours